Torta di Caprese al limone

Bram Bonamie Kookatelier

Ontspannen en verfijnd (leren) koken, in groep of bij jouw thuis.

Torta di caprese al limone

voor 8 personen

Lekkere taart ;-) – glutenvrij


Ingrediënten

  • 180 gr fijne witte suiker
  • 5 eierdooiers
  • 120 gr witte chocolade
  • 200 gr boter
  • 300 gr amandelmeel
  • 5 eiwitten
  • het sap van 1 citroen
  • de zeste van 2 citroenen
  • eventueel Limoncelllo


Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Klop de dooiers met de suiker tot een ruban (tot de eierdooiers wit zijn).
  • Smelt de chocolade met de boter op een zacht vuurtje.
  • Voeg de ruban bij het chocoladebotermengsel.
  • Doe hierbij citroensap, zeste en eventueel Limoncello.
  • Meng er het amandelmeel onder en roer goed door tot je een glad deeg bekomt.
  • Klop de eiwitten stijf op en spatel deze onder het deeg.
  • Beboter een springvorm en bestrooi de springvorm met wat amandelmeel.
  • Giet er het deeg in en spatel mooi glad.
  • Plaats in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 30-40 minuten.
  • Test de gaarheid aan de hand van een prikker, de prikker moet er 'droog' uitkomen.

Let wel op : Torta Caprese al limone is een vochtige cake : er mogen dus nog wat korreltjes aanhangen.

  • Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.
  • Maak ondertussen de citroensuiker door zeste van een limoen of citroen te mengen met wat bloemsuiker.
  • Draai de torta om als deze is afgekoeld.
  • Bestrooi met de citroen-bloemsuiker.