Over mezelf

Bram Bonamie Kookatelier

Ontspannen en verfijnd (leren) koken, in groep of bij jouw thuis.

Ik werd in 1971 geboren in ‘het moederhuis’ aan de Coupure in Gent.


Al van kinds af aan werd ik omringd door mensen die gepassioneerd waren

door koken. Van mijn grootmoeder, mémé Bonamie, herinner ik me nog de kleine keuken en de grote tafel in Waarschoot:  lekkere puree met een putje voor de saus, balletjes in tomatensaus en een glaasje Pied De Boeuf.


Zoete herinneringen. 


Mijn moeder leerde me de basis : mijn eerste mayonaise, het mengen van het gehakt voor ‘nen fricandon’, kneden van het brooddeeg.  Later hielp ik haar in de keuken bij de voorbereiding van de vele etentjes bij ons thuis.


In december 2012 vertelde een vriendin me over de selecties voor een nieuwe reeks van De Beste Hobbykok van Vlaanderen.

Onder "lichte" druk van verschillende vrienden schreef ik me in. Het was de start van een fenomenaal avontuur waarbij twee driesterrenchefs, Sergio Herman en Gert De Mangeleer me meenamen op een culinaire achtbaan.


Mijn ogen gingen open, ik leerde  er durven, smaken combineren op mijn eigen manier.


Wat ik in het begin nauwelijks voor mogelijk hield, gebeurde dan toch.

Na een spannende finale met Stephanie Coorevits, won ik in juni 2013 De Beste hobbykok van Vlaanderen.


Sindsdien maak ik van mijn hobby ook mijn beroep : Bram Bonamie Kookatelier. 


Je kan bij mij terecht voor demonstraties op beurzen, voor kookadvies.